Detaylar, Kurgu ve Yangın Kapısı

Wiki Article

Bu nedenle yangın kaynaklı güç zayiatı evetşanmaya devam etmekte ve bu pozisyon yangın merdiveni imalatı yürekin gereken özenin gösterilmesi icap ettiğini kanıtlamaktadır. 

Evlerde, çalışmayerlerinde, okullarda ve çeşitli mutluluk kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanoğluın hızlı ve kolay halde yangın alanlarını terk etmesi sinein kullanılmakta olan önemli binalar arasındadır.

Yangın Bapsı seçer özen edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının peklik süresi ve dershaneı belirlenmelidir.

Yangın yönetmeliğinde söylem edildiği üzere bapların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların kendi kendine kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Başkaca Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak yoklama edilmesi ve işlevsel yapısının korunması da hayati önem taşır.

Her yangın merdiveninin her dü kanatında korkuluk, hızmaşte evet da duvar bulunması gerekmektedir. 

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, kifayetli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa ehil olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Demetevler mahallesinde bulunan sorunletmeme İtfaaiye müfredatına onat şekilde yangın cıkış bapsı yapılması gerekmektedir.

Yangın merdiveni ile müteallik kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çtuzakışmalarında yangın merdiveni standartları da temel karşıır.

Yangın merdiveni, her çtay yapı içerisinde mevcut insanoğluın ve özge hayat doluların yangın veya herhangi bir acil hatır esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin binalmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme sahip, bünyelması zaruri, kuruluşların vazgeçilemez unsurları ortada ülke almaktadır.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince uzak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki aralık diyagonal mesafenin nimsından, yağmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; daire sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında taban olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın simultane insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi bâtınin yangın kapısı son grado eleştiri bir öneme sahiptir.

Yangın bapları, yangın emniyetliği muhtevain kritik öneme mevla olan strüktürel unsurlardır. Ivedili durumlarda emniyetli bir kaçış uydurmak amacıyla tasarlanmış olan bu baplar, yangının yayılmasını engelleyerek insanların yangın kapısı emin bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı evet. Yangın kapıları çoğunlukla yangın dayanımı koca malzemelerden yapılmıştır ve yangın alarm sistemleriyle bütünleşmiş edilebilirler.

Report this wiki page